Frans Goossens

 

Frans Goossens, oud inwoner van Heeswijk-Dinther, exposeert dit najaar in galerie “De Meesters” zijn nieuw project “Muziekbeelden.”

 

Misschien kent U de kunstenaar nog van zijn bronzen dansbeelden, het witte beeld bij zijn huis of zijn recente stenen beelden. Ook de pindullekesboom is van zijn hand.

 

In dit nieuwe project zijn Muziekbeelden inspiraties op muziekstukken van bekende componisten zoals J.S. Bach, Arvo Pärt, Simeon ten Holt, Maurice Ravel.

 

Wat Frans hier in muziek hoort, voelt en beleeft, is als zijn dansbeleving: ook ruimtelijk. Muziek is, door haar opbouw en samenhang, knap lastig in beeld om te zetten. Dat het hem soms lukt, blijkt zeer afhankelijk van het inspiratiemoment. Hij beklimt met muziek ahw de ladder naar zijn ziel. Daar onthult zich, op een gelukkig moment, dat specifieke muziekbeeld.

 

Hij gebruikt de vinylschijf (LP) als ondergrond waarop de muziek zich ruimtelijk laat zien. Het materiaal is "kunstglas" met of zonder  kleurlaag. Wisselend licht geeft steeds een andere kijk. Zo blijft dit werk de toeschouwer boeien.

 

 www.muziekbeelden.nl